Vaccinationer i Ghana

Rekommendationer

Generella:

  • Hepatit A+B
  • Turistdiarré/Kolera/
  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)

Eventuellt:

  • Gula febern (Förekommer i flera länder. Vaccination/intyg kan avkrävas i vissa fall)
  • Malariaprofylax

Längre vistelser (3-4 veckor)/Volontärarbete m.m., dessutom:

  • Tyfoid

Eventuellt:

  • Meningokock
  • Rabies

Om Ghana

Ghana på Afrikas guldkust är en halvt oupptäckt pärla som förtjänar att besökas av långt mer turister än idag. Landet kan erbjuda allt det som man kan vilja ha av en semester: sol och bad, historiska byggnader, fantastisk natur och djurliv och mycket mer.

Huvudstad: Accra
Folkmängd: 27 miljoner
Valuta: Ghana cedi
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +233

Turista i Ghana

Det som kanske främst lockar med Ghana är fantastiska stränder och ett klimat som är lika varmt året runt, och visst är det så goda skäl som några att besöka landet. Men Ghana har också flera nationalparker där man kan få se några av de fantastiska djur som finns i Afrika.

En annan sak man bör ta sig tid att se när man besöker landet är de olika slavforten. Kanske inte lika roligt, men en viktig del av historien, också den svenska. Cape Coast Castle är ett av de mest imponerande. Det byggdes av holländare men togs sedan över av svenska Afrikanska kompaniet som drev det i ett tiotal år.

Vaccinering i Ghana

Vaccination mot gula febern och hepatit A rekommenderas alla som ska besöka landet. Vaccination mot Epidemisk hjärnhinneinflammation, kolera och tyfoid rekommenderas om du ska stanna längre tid än tre veckor och leva nära lokalbefolkningen och/eller på landsbygden. Vaccination mot hepatit B rekommenderas den som ska stanna längre än tre veckor eller ofta besöker landet.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Afrika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Botswana

Egypten

Gambia

Kamerun

Kenya

Komorerna

Lesotho

Madagaskar

Mali

Marocko

Moçambique

Namibia

Senegal

Seychellerna

Sydafrika

Tanzania

Tunisien

Uganda

Zimbabwe