Vaccinationer i Filippinerna

Rekommendationer

Generella:

  • Hepatit A+B
  • Turistdiarré/Kolera/
  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)

Eventuellt:

  • Malariaprofylax

Längre vistelser (3-4 veckor)/Volontärarbete m.m., dessutom:

  • Tyfoid
  • Japansk encefalit

Eventuellt:

  • Meningokock (Intyg kan avkrävas i vissa fall)
  • Rabies

Om Filippinerna

Filippinerna i stilla havet i Sydostasien är ett land som blir mer och mer populärt för varje år som turistdestination, och det är inte svårt att förstå varför. Förutom de många fantastiska sandstränderna erbjuder öarna en rik och varierad natur, riktiga storstäder och mycket av det som gör att människor vill besöka ett land

Huvudstad: Manila
Folkmängd: 100,6 miljoner (2014)
Valuta: Filippinsk peso
Språk: Filipino och engelska
Landskod för telefon: +63

Turista i Filippinerna

För den som letar efter den perfekta ön och den perfekta stranden så är sökandet över – många anser att Boracay tar priset. För den som är intresserad av att dyka, surfa eller göra vad som helst som har med strand och hav att göra så är Boracay närapå perfekt, men det finns många andra stränder och öar i Filippinerna som konkurrerar om priset.

Men det finns också mer att göra i Filippinerna. Manilas storstadsområde erbjuder allt det en riktig storstad ska, både vad gäller arkitektur, konst, shopping och nattliv. Den som är intresserad av natur och friluftsliv kan också få sitt lystmäte på Filippinerna.

Vaccinering i Filippinerna

Vid inresa krävs intyg om vaccination mot gula febern om du nyligen besökt ett land där sjukdomen förekommer. För övrigt rekommenderas vaccination mot hepatit A och vid vistelser längre än tre veckor även hepatit B. Den som ska tillbringa tid på landsbygden bör ta medicin mot malaria och eventuellt vaccinera sig mot tyfoid.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Asien