Vaccinationer i Belize

Om Belize

Belize har potential att bli ett av världens riktigt stora turistländer trots sin ringa befolkning. Landet har i princip allting som moderna turister vill ha – spännande fornlämningar, fantastisk natur och djurliv, perfekta möjligheter till bad och vattensport och mycket mer.

Huvudstad: Belmopan
Folkmängd: 341 000 (2014)
Valuta: Belizisk dollar
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +501

Turista i Belize

Vad gäller sol, bad och vattensport så saknas ingenting i Belize. Dels finns det en stor mängd fina stränder på fastlandet, och dels ett antal fantastiska öar utanför kusten. Det är i princip bara att välja och vraka: se efter vad det är man är ute efter (lugn familjesemester, action med vattensport, festande) och sedan välja det som passar bäst.

Belize har också en stor mängd gamla Mayaruiner från tiden innan Columbus, där Caracol är den största. Utöver detta har Belize också en stor mängd nationalparker som är öppna för allmänheten och turister.

Vaccination i Belize

Vaccination mot gula febern krävs om du tidigare besökt ett land där sjukdomen finns. Alla resenärer till Belize uppmanas också vaccinera sig mot hepatit A, och även hepatit B om de tänkt stanna en längre tid. Beroende på vad du tänkt göra på semestern kan även vaccinering mot tyfoid vara bra.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Centralamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Costa Rica

El Salvador

Guatemala

Honduras

Nicaragua

Panama