Vaccinationer i Costa Rica

Om Costa Rica

Costa Rica är Centralamerikas populäraste turistdestination, något som definitivt är välförtjänt. Det är inte bara det att landet har allt en turist kan vilja ha; landet är också mycket miljövänligt, och eko-turism är en stor industri i landet.

Huvudstad: San José
Folkmängd: 4,6 miljoner (2011)
Valuta: Costaricansk colón
Språk: Spanska
Landskod för telefon: +506

Turista i Costa Rica

Isla del Coco är ett av Costa Ricas världsarv och nationalpark. Ön är unik på många sätt och i stort sett fri från mänsklig påverkan, och populär för dykare som vill se det unika marinlivet som finns runt ön. Att det sedan också handlar om en riktig skattkammarö med rykten om nedgrävda skatter gör inte det hela sämre. Men Costa Rica har fler fantastiska naturreservat och för en eko-turist är det få länder som är bättre. Landets många vulkaner är alla populära resmål för turister. Costa Rica kan även erbjuda mer traditionell sol- och badsemester och mycket mer.

Vaccinering i Costa Rica

Intyg på att du är vaccinerad mot gula febern krävs om du nyligen besökt ett land som är drabbat av sjukdomen. I övrigt rekommenderas vaccination mot hepatit A, och även hepatit B om du tänkt stanna längre tid än tre veckor. Vaccination mot tyfoid kan vara bra för den som tänkt hålla sig borta från finare restauranger och turistorter.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Centralamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Belize

El Salvador

Guatemala

Honduras

Nicaragua

Panama