Vaccinationer i Guatemala

Om Guatemala

Guatemala är ett av de befolkningsmässigt största länderna i Centralamerika och det finns mycket spännande där för nyfikna turister, med allt från naturupplevelser och bad till gamla ruinstäder.

Huvudstad: Guatemala City
Folkmängd: 15,8 miljoner (2014)
Valuta: Quetzal
Språk: Spanska
Landskod för telefon: +502

Turista i Guatemala

Monterrico är landets mest populära strand. Den är belägen inte långt från Guatemala City och sanden är svart vulkansand vilket gör att den ser väldigt speciell ut.

Det mest spännande resmålet i Guatemala är annars Tikal, den mest imponerande av alla Maya-ruiner (även om det finns många i landet). Att besöka Guatemala utan att se Tikal är närapå brottsligt. Detta görs bäst i kombination med den fantastiska staden Flores, belägen mitt på en ö i en insjö inte långt därifrån. Flores är för övrigt en perfekt utgångspunkt för den som vill utforska alla Maya-ruiner i området.

Vaccination i Guatemala

Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land i riskzonen. I övrigt är hepatit A-vaccinering en bra idé, i kombination med vaccin mot hepatit B om din vistelse är planerad att sträcka sig längre än tre veckor. I vissa fall rekommenderas också vaccination mot tyfoid.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Centralamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Belize

Costa Rica

El Salvador

Honduras

Nicaragua

Panama