Vaccinationer i Honduras

Om Honduras

Turistnäringen i Honduras är än så länge inte fullt så utvecklad som den kunde vara, vilket är synd. Landet har mycket som internationella turister skulle uppskatta: fantastiska stränder, vatten och korallrev, uråldriga ruiner och en underbar natur. Den som besöker landet kommer att bli rikligt belönad.

Huvudstad: Tegucigalpa
Folkmängd: 8,2 miljoner (2010)
Valuta: Lempira
Språk: Spanska
Landskod för telefon: +504

Turista i Honduras

Bahíaöarna norr om fastlandet är mycket populära resmål för den som tycker om att dyka, med dykskolor och ett av världens största korallrev. Den som inte tycker om att dyka kan i stället utforska alla de ruiner Maya-civilisationen lämnat efter sig. Mest imponerande är ruinstaden Copán med alla sina stenporträtt, men det finns många andra att välja mellan. Honduras har också mycket spännande vild natur för den som verkligen känner sig äventyrlig.

Vaccinering i Honduras

Vaccinering mot gula febern är ett krav om du nyligen besökt ett land där sjukdomen finns. Annars är det vaccinering mot hepatit A som gäller, och även mot hepatit B om du tänkt stanna en längre tid. Vid längre vistelser kan även vaccinering mot tyfoid bli aktuellt. I vissa områden av Honduras finns malaria, och det kan vara en bra idé att ha med sig medicin mot sjukdomen.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Centralamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Belize

Costa Rica

El Salvador

Guatemala

Nicaragua

Panama