Vaccinationer i Nicaragua

Om Nicaragua

Nicaragua är ett fattigt land som under lång tid haft stora problem. Men det har vänt, och det visas inte minst av att landet nu på allvar börjat bli ett resmål för turister. Landet har mycket vacker natur, fina stränder och många spännande sevärdheter att locka med.

Huvudstad: Managua
Folkmängd: 6,1 miljoner (2012)
Valuta: Cordoba
Språk: Spanska
Landskod för telefon: +505

Turista i Nicaragua

Managua må vara huvudstaden, men det är Granada som är staden som ”alla” känner till och den är också det främsta turistmålet i landet. Staden har många museer, spännande arkitektur från kolonialtiden och bjuder också på inhemsk mat och konsthantverk. Att besöka staden är som att resa hundra år eller mer tillbaka i tiden.

Nicaragua kan också erbjuda många fina vandringsleder, utmärkta surfmöjligheter och mycket spännande för den som vill ha en aktiv semester. Maiz-öarna å andra sidan är till för de som vill ha sol och bad i ett tropiskt paradis.

Vaccin i Nicaragua

Vaccination mot gula febern krävs om du nyligen besökt ett land där sjukdomen förekommer. Alla besökare rekommenderas att vaccinera sig mot hepatit A, och vid vistelser längre än tre veckor även hepatit B. Vid längre vistelser kan även vaccination mot tyfoid vara bra.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Centralamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Belize

Costa Rica

El Salvador

Guatemala

Honduras

Panama