Vaccinationer i Panama

Om Panama

Panama är Centralamerikas sydligaste land, främst känt för Panamakanalen som förbinder Atlanten med Stilla havet. Kanalen har traditionellt varit vad som ger landet dess välstånd, men under senare år har man mer och mer satsat på turism.

Huvudstad: Panama City
Folkmängd: 3,6 miljoner (2014)
Valuta: Balboa och USA-dollar
Språk: Spanska
Landskod för telefon: +507

Turista i Panama

Panamakanalen är något som lockar turister, och att resa längs den är något som många vill prova på. Detta kan vara både extremt dyrt och hyfsat billigt, beroende på hur lyxigt man vill ha det. Men det är inte bara kanalen som lockar: den som vill ha bad, dykning och festande hela natten lång har då Bocas del Toros som består av nio fantastiska öar och en del av fastlandet. Bocas del Toros är Panamas enskilt största turistmål, och det av en bra anledning.

Vaccination i Panama

Gula febern förekommer i landet och vaccination rekommenderas starkt. Även vaccination mot hepatit A och i alla fall vid längre vistelser hepatit B rekommenderas. Vid längre vistelser under mer rustika förhållanden även vaccination mot tyfoid.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Centralamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Belize

Costa Rica

El Salvador

Guatemala

Honduras

Nicaragua