Vaccinationer i England

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)

Om England

England är ett populärt resmål för svenskar, då det bara ligger några timmar västerut i Atlanten. Landet har mycket att erbjuda turister, allt från fotboll på klassiska arenor till Nessie uppe i Skottland. Att sedan alla pratar engelska gör det inte sämre.

Huvudstad: London
Folkmängd: 64 miljoner (2013)
Valuta: Brittiskt pund
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +44

Turista i England

Huvudstaden London har mycket att erbjuda besökare: Buckingham Palace, Madame Toussads, fotboll i världsklass och inte minst shopping som slår nära nog alla andra städer i världen. Men England är mer än London, och kan erbjuda bland annat storslagen natur i skotska högländerna, Lake District, Wales och på många andra platser, samt mängder med spännande arkitektur. Beatles hemland har även en musikscen som slår det mesta, och landet är ett måste för musikälskare.

Vaccination i England

England är ett lågriskland och om du har normala svenska vaccinationer mot exempelvis polio, difteri och stelkramp behöver du normalt inte tänka på att vaccinera dig.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike