Vaccinationer i Frankrike

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Frankrike

Frankrike är världens största turistland med över 80 miljoner utländska besökare per år, och det är inte svårt att förstå varför. Landet har ett romantiskt skimmer runt sig och man är världsledande inom områden som mat, vin och mode – områden som lockar till besök.

Huvudstad: Paris
Folkmängd: 66,6 miljoner (2014)
Valuta: Euro
Språk: Franska
Landskod för telefon: +33

Turista i Frankrike

Paris – Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame, Moulin Rouge – är fullt av spännande upplevelser, arkitektur, världens bästa restauranger och så mycket annat att man kan tillbringa hela semestern i staden utan att ens komma i närheten av att tröttna. Men det finns oändligt mycket mer att upptäcka i resten av landet – vingårdar där man kan provsmaka det lokala vinet, Rivieran, filmfestival och mycket annat i Cannes. Det kanske mest spännande och roliga är att bara resa runt i landet, och se var man hamnar – spännande storstäder, pittoreska byar, soliga sandstränder… Möjligheterna är oändliga.

Vaccination i Frankrike

Överlag är risken att drabbas av olika sjukdomar inte större än i Sverige, och har man de vanliga vaccinationerna behöver man inte tänka mer på det. Undantaget är om man tänkt tillbringa längre tid i de områden där det finns risk att drabbas av TBE (främst Lorraine). Då kan det vara på sin plats att vaccinera sig.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike