Vaccinationer i Grekland

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Grekland

Grekland är västerlandets vagga och det finns många bra skäl att återvända till vårt ursprung. Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot landet, men det som gör landet värt att besöka finns fortfarande kvar där.

Huvudstad: Aten
Folkmängd: 10,8 miljoner (2012)
Valuta: Euro
Språk: Grekiska
Landskod för telefon: +30

Turista i Grekland

Grekland har något för de flesta. Den som är intresserad av konst, historia och kultur har Parthenon, Akropolis, knossospalatset, många museum och mycket, mycket mer. Landet är helt enkelt en outtömlig guldgruva vad gäller historia och arkitektur. Men trots det så är det i huvudsak den grekiska övärlden som lockar de flesta. Det finns öar som passar barnfamiljer och öar där festandet pågår dygnet runt; ibland återfinns bådadera på samma ö. Vad de har gemensamt är att de alla är helt fantastiska och vackra.

Vaccinering i Grekland

TBE förekommer främst i södra delen av landet, och den som ska vistas där mer än en vecka och röra sig mycket i naturen bör överväga att vaccinera sig. Den som redan är vaccinerad mot stelkramp, difteri och polio har inte mycket att oroa sig för.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike