Vaccinationer i Irland

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Irland

Den gröna ön ligger lite i skuggan av Storbritannien, vilket är synd då Irland har mycket att erbjuda besökare. Det gäller saker som naturupplevelser, historia och litteratur samt inte minst öl och whiskey.

Huvudstad: Dublin
Folkmängd: 4,6 miljoner (2014)
Valuta: Euro
Språk: Engelska och Irländska
Landskod för telefon: +353

Turista i Irland

Irland är känt för sina författare som James Joyce, Samuel Becket, Oscar Wilde och många andra. Flera av dem, bland annat de tre nämnda, var från Dublin vilket gör staden till lite av ett Mecka för litterärt intresserade. Huvudstaden har dock mer att erbjuda, som Phoenixparken, den största stadsparken i Europa, slottet Dublin Castle och mycket mer. Även resten av landets städer har mycket att erbjuda, men en av de största attraktionerna är landets vackra kust med alla sina små byar.

Vaccinering i Irland

Den som har fullgoda svenska vaccinationer mot polio, stelkramp och difteri kan känna sig säker; TBE förekommer inte i landet. Vaccination mot hepatit B och meningokocker kan övervägas av den som är särskilt känslig för dessa sjukdomar.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike