Vaccinationer i Island

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Island

En semester på Island är en unik och oförglömlig upplevelse på en ö med ett alldeles unikt landskap. Ön befolkades av vikingar under 800-talet och invånarna talar fortfarande språket på samma vis som våra förfäder gjorde för tusen år sedan.

Huvudstad: Reykjavik
Folkmängd: 325 000 (2014)
Valuta: Isländsk króna
Språk: Isländska
Landskod för telefon: +354

Turista i Island

Även om Island mest är känd för sina naturupplevelser så är Reykjavik en riktig feststad – islänningarna vet verkligen hur man har roligt. Huvudstaden bjuder även på många bra restauranger, främst vad gäller fisk.

Men det som verkligen lockar med Island är det fantastiska landskapet, gejsrar och heta källor. Att se gejsrar i verkligheten är en mäktig upplevelse och att bada i de varma källorna väldigt speciellt. Överlag är Island ett av världens bästa resmål för friluftsmänniskor. Vulkaner, vattenfall, glaciärer… Island måste upplevas, det går inte att beskriva!

Vaccinering i Island

Den som har fullgoda vaccinationer mot difteri, polio och stelkramp behöver normalt inga extra vaccinationer, om man inte är överkänslig mot meningokocker eller hepatit B. Då kan det möjligen vara värt vaccination mot dessa sjukdomar.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike