Vaccinationer i Kroatien

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Kroatien

Kroatien är ett ungt land med en gammal historia och har seglat upp som ett av Europas riktigt stora turistmål. Landet passar alla – de som vill ha en familjesemester, de som vill festa och de som är intresserade av kultur och historia.

Huvudstad: Zagreb
Folkmängd: 4,3 miljoner (2011)
Valuta: Kuna
Språk: Kroatiska
Landskod för telefon: +385

Turista i Kroatien

Det som främst lockar med Kroatien är dess otroliga medelhavskust med alla sina spännande gamla städer, vackra öar och fina sandstränder. Kroatien är också ett land där det sällan regnar eller är mulet – den som är ute efter en riktigt fin badsemester gör klokt i att satsa på Kroatien. Det finns mycket att välja på och ska någon plats nämnas får det bli Dubrovnik, en otroligt vacker stad vid kusten i södra Kroatien. Staden är perfekt när som helst, men den årliga kulturfestivalen under juli och augusti är en höjdpunkt.

Förutom kusten så bjuder Kroatiens inre också på en hel del sevärdheter, i form av gamla palats och borgar, men det är definitivt kusten som är landets styrka

Vaccinering i Kroatien

Det finns inga krav på extra vaccinationer vid resor till Kroatien, men risken för Hepatit A är förhöjd och vaccinering rekommenderas vid vistelser över ett par tre veckor. Vid längre vistelser än ett halvår rekommenderas även vaccinering mot tuberkulos.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike