Vaccinationer i Norge

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Norge

Vårt grannland i väst liknar oss mycket och man klarar sig ofta bra med att prata svenska. De främsta skälen till att besöka Norge är naturen, med bergen och fjordarna, som är en av landets allra största tillgångar.

Huvudstad: Oslo
Folkmängd: 5,1 miljoner (2013)
Valuta: Norska kroner
Språk: Norska
Landskod för telefon: +47

Turista i Norge

Klassiska Hurtigruten är en båtresa som man aldrig kommer att glömma, från Bergen till Kirkenes, allra längst i nordöstra Norge på gränsen till Ryssland och inte långt från Finland. Det är den kanske vackraste båtresan i världen, och något som alla bör prova på en gång i sitt liv.

Norge har mer att erbjuda. Det är ett perfekt land att bila runt i, med sina bergsvägar och dalar. Men även utan bil kan man få ut mycket, genom att ”gå på tur”, exempelvis i Jotunheimen, Hardangervidda eller Dovrefjället. För friluftsmänniskor är Norge full jackpott.

Vaccinering i Norge

För Norge är det nästan exakt som i Sverige, och det kommer inte att krävas några extra vaccineringar. Om du ska vistas utomhus under en längre period där TBE förekommer kan det dock vara en idé att överväga.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike