Vaccinationer i Österrike

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Österrike

Österrike förknippas säkerligen i första hand med vintersport och skidåkning, och det är ingen tvekan om att landet ligger i topp på det området. Den som ska på skidsemester bör välja Österrike. Men landet är mycket mer än bara skidor och värt att besöka även på sommaren.

Huvudstad: Wien
Folkmängd: 8,6 miljoner (2014)
Valuta: Euro
Språk: Tyska
Landskod för telefon: +43

Turista i Österrike

När det gäller skidsemestrar finns det tonvis med vintersportorter att välja mellan. Den som vill ge sig ut i backarna kommer inte att bli besviken på Österrike. Även den som inte är intresserad av att stå på ett par skidor har mycket att hämta i Österrike. Det gäller inte minst alla de vackra och pittoreska slott och kyrkor som finns runtom i landet.

Huvudstaden Wien, belägen vid Donau, måste också upplevas. Vad gäller kultur så har staden en lång och ärorik historia, vilket inte minst märks på all stadens konsertscener, operor och teatrar.

Vaccinering i Österrike

För den som håller sig till storstäderna krävs ingen extra vaccinering, även om man bör kolla upp sina difteri-, polio, och stelkrampsvaccineringar. Vaccination mot TBE rekommenderas i vissa delar av landet, för den som ska stanna längre tid än en vecka och röra sig mycket i naturen.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Österrike

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern