Vaccinationer i Portugal

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Portugal

Portugal längst ut på den Iberiska halvön är mycket mer än bara Spaniens lillebror. Med sin långa atlantkust är landet perfekt för sol- och badresor, och landet är fullt av vackra, spännande och intressanta historiska minnesmärken.

Huvudstad: Lissabon
Folkmängd: 10,4 miljoner (2014)
Valuta: Euro
Språk: Portugisiska
Landskod för telefon: +351

Turista i Portugal

Portugals långa kustremsa, från uppe i nordväst till längst ner i sydöst, är perfekt för den som vill uppleva en härlig solsemester. Störst är Algarve, landets sydligaste region, med sina vackra stränder, många golfbanor och en stor mängd utmärkta restauranger, men i stort sett hela Portugals kustremsa är något alldeles extra.

Vad gäller städer så är Lissabon och Porto de stora turistdestinationerna. Gamla intressanta byggnader, många bra restauranger och mycket annat spännande gör de båda städerna till två av Europas mest populära turistmål.

Slutligen så Madeira, öarna ute i Atlanten. Allt det som gäller för badsemestrar i kontinentala Portugal gäller också här, fast mer. Dessutom kan man ägna sig åt val- och delfinskådning.

Vaccinering i Portugal

För den som ska besöka Portugal rekommenderas vaccinering mot polio, stelkramp och difteri som de flesta svenskar redan är vaccinerade mot.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike