Vaccinationer i Ryssland

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Ryssland

Ryssland är världens till ytan största land, och sträcker sig över hela nio tidszoner. Det säger sig självt att variationerna i ett sådant stort land är enorma, och det är omöjligt att som turist uppleva mer än en bråkdel av allt som Ryssland har att erbjuda. Notera dock att svenska turister behöver visum för att komma in i Ryssland.

Huvudstad: Moskva
Folkmängd: 144 miljoner (2015)
Valuta: Rubel
Språk: Ryska, en stor mängd lokala språk
Landskod för telefon: +7

Turist i Ryssland

De båda gamla kulturstäderna Sankt Petersburg och Moskva med sina många berömda katedraler, teatrar och andra byggnader tillhör landets allra mest populära turistdestinationer. Men det finns många, många städer i Ryssland som, även om de inte är lika imponerande, har mycket att erbjuda.

Även fast vi har bilden framför oss av Ryssland som ett kallt land, så har landet tillgång till varma stränder, exempelvis kring OS-staden Sotji, där man kan åka skidor i bergen på dagen och ligga på en varm strand mindre än en timme senare.

Vaccinering i Ryssland

För den som åker till Ryssland rekommenderas vaccinering mot Hepatit A. Även hepatit B vid lite längre vistelser (upp till en månad), TBE om du tänkt dig vistas mycket i naturen. Även vaccinering mot Tyfoid kan vara bra, om ni tänkt turista utanför de vanliga turistorterna.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike