Vaccinationer i Spanien

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)

Om Spanien

Spanien har en lång tradition av att vara ett av svenskarnas favoritresemål. Även om landet nu har mer konkurrens än tidigare så har det inte på något vis blivit sämre, snarare tvärtom, och ett besök är väl värt det, sommar som vinter, vår som höst.

Huvudstad: Madrid
Folkmängd: 46,5 miljoner (2014)
Valuta: Euro
Språk: Spanska, flera minoritetsspråk, bl.a. katalanska i Katalonien
Landskod för telefon: +34

Turista i Spanien

För soltörstande svenskar har Spanien länge varit en oas när vintermörkret och kylan varit som värst. Mallorca, Kanarieöarna, spanska solkusten och mycket, mycket mer. Allt detta finns fortfarande kvar och den som vill ha en bra bad- och solsemester kan inte göra ett mycket bättre val än Spanien.

Det är helt enkelt så att vi upptäckt att Spanien har så mycket mer att erbjuda. Fotboll (och mycket annat) i Barcelona, unika världsarvsbyggnader i Sevilla, gamla staden i Madrid och mycket, mycket mer. Spanien är inte bara sol och bad, utan kultur, vin, mat, fotboll, historia och allt som tänkas kan.

Vaccinering i Spanien

Den som har ”standardvaccinering” behöver inte oroa sig, även om det kan vara lönt att se efter om någon förbättring behövs. Risken för att drabbas av hepatit B är förhöjd och den som befinner sig i riskgruppen bör överväga vaccination.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike