Vaccinationer i Tjeckien

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Tjeckien

Det centraleuropeiska landet Tjeckien är ett av Europas yngsta, som samtidigt har en lång och spännande historia. Landet har mycket att erbjuda, speciellt vad gäller gamla borgar, kyrkor och andra byggnadsverk.

Huvudstad: Prag
Folkmängd: 10,5 miljoner (2012)
Valuta: Tjeckisk krona
Språk: Tjeckiska, ett antal minoritetsspråk
Landskod för telefon: +420

Turista i Tjeckien

Huvudstaden Prag är ett givet resmål för alla som besöker Tjeckien. Den imponerande Karlsbron som binder ihop staden över floden Moldau stod färdig 1357 och är en av Tjeckiens mest kända landmärken. Inte långt från huvudstaden återfinns Karlsteinborgen, en imponerande fästning högst upp på en klippa i mitten av skogen. Men Tjeckien har mycket mer att erbjuda, inte minst vad gäller vintersport i Špindlerův Mlýn.

Vaccinering i Tjeckien

För den som ska stanna i landet en längre tid och inte bara hålla sig till större städer och turistorter rekommenderas vaccinering mot hepatit A och i vissa fall också tuberkulos. TBE förekommer i vissa delar av landet och rekommenderas för den som kommer att tillbringa mycket tid i skog och mark.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Turkiet

Tyskland

Ungern

Österrike