Vaccinationer i Tyskland

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Tyskland

Tyskland är känt som Europas ekonomiska motor, och ett av världens mest avancerade industriländer. Men förutom varor i toppklass så kan Tyskland även erbjuda vacker natur, gamla byggnader, badstränder och allt det som brukar locka turister.

Huvudstad: Berlin
Folkmängd: 80,7 miljoner
Valuta: Euro
Språk: Tyska
Landskod för telefon: +49

Turista i Tyskland

Det finns ett stort antal leder med teman i Tyskland, där man på ett fint sätt exempelvis kan lära känna landets vin, dess slott, dess romanska arkitektur och mycket annat. På så vis kan man få se en sida av Tyskland som annars hamnar i skymundan av dess framgångsrika industrier och fabriker.

Även den som är ute efter sol och bad kan få sitt lystmäte i Tyskland, med många fina stränder i norra delen av landet, både mot Östersjön och Atlanten. Speciellt Mecklenburg-Vorpommern blir mer och mer populärt bland turister.

Vaccinering i Tyskland

Vaccination mot TBE rekommenderas den som ska stanna i Tyskland en vecka och röra sig mycket på landsbygden och ute i naturen. I övrigt gäller de svenska standardvaccinationerna mot difteri, polio och stelkramp.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Ungern

Österrike