Vaccinationer i Ungern

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)
  • TBE fästingburen smitta (hjärninflammation)

Om Ungern

Ungern är inte känt som ett turistland, vilket på många sätt är en fördel. Landet har mycket att erbjuda besökare, inte minst huvudstaden Budapest, och är inte så exploaterat och ”turistigt” som vissa andra länder.

Huvudstad: Budapest
Folkmängd: 9,8 miljoner (2014)
Valuta: Ungersk forint
Språk: Ungerska
Landskod för telefon: +36

Turista i Ungern

Budapest är en otroligt vacker stad, med mängder av kyrkor, gamla byggnader, museer och annat spännande. Här måste också de varma källor som finns i landet nämnas, och i Budapest finns möjlighet att bada i dessa. Under staden finns också en stor mängd grottor som även de är populära bland turister som besöker Budapest.

För den som vill bada är det Balaton-sjön, en av Europas största, som gäller. Runt den finns en mängd turistorter av hög klass.

Vaccinering i Ungern

Utöver att kontrollera sina vaccinationer mot polio, stelkramp och difteri krävs inga vaccinationer vid besök i Ungern. Den som ska stanna längre tid än 4 veckor, och/eller röra sig mycket på landsbygden rekommenderas även att vaccinera sig mot hepatit B. Vid längre vistelser rekommenderas även vaccination mot hepatit A. TBE förekommer i Ungern och den som ska röra sig mycket på landsbygden och i naturen bör överväga vaccinering.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Europa

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

England

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Norge

Portugal

Ryssland

Spanien

Sverige

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Österrike