Vaccinationer i Bahamas

Om Bahamas

Mer än hälften av arbetskraften i Bahamas arbetar inom turistnäringen, och det är något som har gett resultat. Förutom att landet har ett närapå perfekt klimat – varmt, men inte för varmt – så finns också den infrastruktur som krävs för soltörstande turister som vill få ut det mesta av sin semester.

Huvudstad: Nassau
Folkmängd: 320 000 (2013)
Valuta: Bahamansk dollar
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +1242

Turista i Bahamas

Den som är ute efter sol och stränder behöver inte oroa sig; det finns i överflöd i Bahamas, och vill man utöva olika vattensporter som dykning, snorkling och vindsurfing så är öarna även idealiska för det. Förutom stränderna och vattnet så rekommenderas också den lokala maten, som är mycket god.

Nämnas måste också Castaway Cay, en ö som Disney hyrt fram till 2096, och som man gjort om till en ”riktig” sjörövarö, komplett med piratskepp och allt.

Vaccinering i Bahamas

Om du tidigare besökt ett land där gula febern finns krävs intyg på vaccination. I övrigt rekommenderas vaccination mot hepatit A. Ska du stanna längre än tre veckor bör även vaccinering mot hepatit B övervägas och, i vissa fall, tyfoid.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Karibien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Barbados

Kuba

Curacao

Dominikanska republiken

Grenada

Jamaica

Trinidad & Tobago

Nederländska Antillerna