Vaccinationer i Barbados

Om Barbados

Önationen Barbados är mycket liten, faktiskt mindre än Bornholm till ytan. Men ön har välsignats med ett mycket bra klimat som gjort den till en turistdestination känd över hela världen. Det som främst lockar är givetvis stränderna och havet men det finns även annat att upptäcka på den lilla ön.

Huvudstad: Bridgetown
Folkmängd: 278 000 (2010)
Valuta: Barbadisk dollar
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +1246

Turista i Barbados

För den som är ute efter sol, bad och andra vattenaktiviteter är det Barbados södra och västra kust som gäller. Där finns ett oräkneligt antal hotell i alla storlekar och klasser – från gigantiska lyxanläggningar till små familjeägda. Barbados östra kust, å andra sidan, passar bättre till surfing.

Barbados har även en mängd fina kyrkor för den som vill ta en paus från strandlivet, likväl som golfbanor, trädgårdar och mycket annat att upptäcka. Öns litenhet gör att man, faktiskt, har möjlighet att utforska i princip hela under en längre semester.

Vaccinering i Barbados

Vaccination mot hepatit A och, vid längre vistelser, hepatit B rekommenderas alla besökare. Tyfoidvaccinering kan även det vara bra vid längre besök. Intyg om vaccination mot gula febern krävs om du nyligen besökt ett land där sjukdomen finns.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Karibien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahamas

Kuba

Curacao

Dominikanska republiken

Grenada

Jamaica

Trinidad & Tobago

Nederländska Antillerna