Vaccinationer i Dominikanska republiken

Om Dominikanska republiken

Dominikanska republiken utgör den östra tredjedelen av ön Hispaniola, där den västra utgörs av Haiti. Landet har en historia präglad av konflikter och instabilitet, något som har förbättrats under senare tid, med följd att det nu är en attraktiv turistdestination.

Huvudstad: Santo Domingo
Folkmängd: 9,4 miljoner (2010)
Valuta: Dominikansk peso
Språk: Spanska
Landskod för telefon: +1-809

Turista i Dominikanska republiken

Dominikanska republiken erbjuder vackra stränder och är perfekt för badsemestrar med sitt tropiska klimat. Men det finns mycket mer att upptäcka i republiken, inte minst dess många naturreservat med sin häpnadsväckande natur. Ytterligare ett resmål som man inte får missa är huvudstaden Santo Domingo, en av de äldsta städerna inte bara i Karibien utan Nord- och Sydamerika, där delar går tillbaka till 1500-talet.

Vaccinering i Dominikanska republiken

Vaccinering mot hepatit A rekommenderas alla som ska besöka landet. För den som ska stanna en längre tid bör även vaccinering mot hepatit B övervägas, och om man tänkt sig att äta enkelt och leva med lokalbefolkningen även mot tyfoid.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Karibien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahamas

Barbados

Kuba

Curacao

Grenada

Jamaica

Trinidad & Tobago

Nederländska Antillerna