Vaccinationer i Jamaica

Om Jamaica

Jamaica är ett av de mest välkända karibiska länderna tack vare sin musik. Reggae blev genom Bob Marley stort i väst på 1970-talet, och han har haft många efterföljare. Musik är dock inte det enda skälet till att åka till Jamaica – även den som avskyr reggae kommer att ha stort utbyte av landet.

Huvudstad: Kingston
Folkmängd:  2,9 miljoner (2012)
Valuta: Jamaicansk dollar
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +1-876

Turista i Jamaica

Jamaica är en av toppdestinationerna i Karibien för turister, inte minst tack vare den gratisreklam man får via sina många musikstjärnor. Landet har många fina stränder och hotell för den som vill sola och bada, eller ägna sig åt olika former av vattensport.

Ytterligare ett skäl för många att turista i Jamaica är musiken: uppleva den på plats, leta efter gamla vinylskivor och helt enkelt andas samma luft som Bob Marley och de andra legenderna.

Vaccinering i Jamaica

Vaccination mot hepatit A rekommenderas för alla resenärer och för hepatit B för de som tänkt stanna en längre tid. Vid längre vistelser bör vaccinering mot tyfoid också övervägas. Den som tidigare besökt ett land där gula febern finns måste ha ett intyg på att hon eller han är vaccinerad.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Jamaica

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahamas

Barbados

Kuba

Curacao

Dominikanska republiken

Grenada

Trinidad & Tobago

Nederländska Antillerna