Vaccinationer i Kuba

Om Kuba

Turism i Kuba är en relativt ny företeelse och tog fart först under andra halvan av 1990-talet, delvis som en följd av Sovjetunionens kollaps. Turistnäringen utvecklas fortfarande, men Kuba kan idag bjud på högklassiga hotell, vibrerande nattliv och mycket mer. Vissa anser det också vara en fördel att ön är fri från turister från USA.

Huvudstad: Havanna
Folkmängd: 11,2 miljoner (2011)
Valuta: Kubansk peso
Språk: Spanska
Landskod för telefon: +53

Turista i Kuba

Huvudstaden Havanna kan överraska den som förväntat sig en grå och trist kommunistisk stad. Havanna är levande och mångkulturell, med ett nattliv som inte står storstäder i väst efter. Men det är nog inte Havanna som de flesta reser till Kuba för, utan stränderna och havet, och där finns det mycket att välja på, både på huvudön och de småöar som omger den.

För revolutionsromantiker är annars Santa Clara ett bra tips, där Che Guevaras mausoleum finns, med en stor staty av revolutionären.

Vaccinering i Kuba

Vaccination mot hepatit A rekommenderas alla resenärer till Kuba. Den som tänkt stanna en längre tid bör även vaccinera sig mot hepatit B, och om man tänkt sig även leva ett enkelt liv nära lokalbefolkningen rekommenderas också vaccinering mot tyfoid.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Karibien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahamas

Barbados

Curacao

Dominikanska republiken

Grenada

Jamaica

Trinidad & Tobago

Nederländska Antillerna