Vaccinationer i Nederländska Antillerna

Om Nederländska Antillerna

Nederländska Antillerna refererar till de av Hollands autonoma provinser i Karibien som inte är Aruba, Curaçao eller Sint Maarten, närmare bestämt Bonaire, Saba och Sint Eustatius. De räknas mer formellt än de övriga som delar av Holland, och deras legala status är aningen oklar. Men i vilket fall som helst är de liksom Aruba och Curaçao fantastiska semesteröar.

Huvudstad: –
Folkmängd: 21 000 (2010)
Valuta: USA-dollar
Språk: Holländska och engelska
Landskod för telefon: +599

Turista i Nederländska Antillerna

Nederländska Antillerna består av ett antal små öar som tillsammans inte ens är lika stora som Bornholm. Det finns ett stort antal vackra stränder  på öarna, och den som vill ha en badsemester får sitt lystmäte. Men även dykare har mycket att hämta här, och då främst Bonaires marina nationalpark, som kännetecknas av ett stort och varierat fiskliv samt ett otroligt klart vatten. Oranjestad, resterna av en köpmansstad på Sint Eustatius är också väl värt ett besök, bland annat för sin fantastiska utsikt över ön.

Vaccinering i Nederländska Antillerna

Vaccinering mot hepatit A rekommenderas för alla besökare, och mot hepatit B för de som tänkt sig stanna mer än ett par tre veckor. I det sistnämnda fallet kan även vaccinering mot tyfoid vara bra, speciellt för den som tänkt äta på enklare ställen och umgås mycket med lokalbefolkningen.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Karibien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahamas

Barbados

Kuba

Curacao

Dominikanska republiken

Grenada

Jamaica

Trinidad & Tobago