Vaccinationer i Förenade Arabemiraten

Rekommendationer

Generella:

  • Hepatit A+B
  • Turistdiarré/Kolera/
  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)

Eventuellt:

  • Malariaprofylax

Längre vistelser (3-4 veckor)/Volontärarbete m.m., dessutom:

  • Tyfoid
  • Japansk encefalit

Eventuellt:

  • Meningokock (Intyg kan avkrävas i vissa fall)
  • Rabies

Om Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är en federation som består av sju emirat. Samtliga emirat består av en stad med samma namn som emiratet. Abu Dhabi är det största emiratet och även namnet på landets huvudstad, och den överlägset största staden är Dubai som blivit ett populärt turistmål för många.

Huvudstad: Abu Dhabi
Folkmängd: 9,346 miljoner (2013)
Valuta: Emiratisk dirham
Språk: Arabiska
Landskod för telefon: +971

Turista i Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten har ett tropiskt klimat med regn- och torrperiod, men nederbördsmängden är liten och det är regnfritt från april till november. Under sommarmånaderna ligger temperaturen ofta över 40 grader, men den är behagligare under vår, höst och vinter. Landets största stad Dubai satsar sedan flera år medvetet på att göra turism till en långsiktig och hållbar inkomstkälla, och således finns det också mycket att se och uppleva med fokus på vatten, sol och bad, nöjen, shopping, fiske, sport och utflykter. Den enorma vattenparken Wild Wadi har vattenrutschkanor som är bland världens högsta och längsta, och det finns också ett flertal golfbanor av mycket hög internationell standard i och runt Dubai.

Vaccination i Förenade Arabemiraten

Om du ska resa till Förenade Arabemiraten bör du se över ditt tidigare skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i det svenska barnvaccinationsprogrammet och kontrollera att du fortfarande är skyddad. Om du inte har genomgått hela programmet kan du behöva komplettera ditt skydd. Ska du stanna längre än tre veckor rekommenderas vaccination mot Hepatit A och Hepatit B.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Mellanöstern

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahrain

Iran

Israel

Jordanien

Libanon

Oman

Qatar