Vaccinationer i Jordanien

Rekommendationer

Generella:

  • Hepatit A+B
  • Turistdiarré/Kolera/
  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)

Eventuellt:

  • Malariaprofylax

Längre vistelser (3-4 veckor)/Volontärarbete m.m., dessutom:

  • Tyfoid
  • Japansk encefalit

Eventuellt:

  • Meningokock (Intyg kan avkrävas i vissa fall)
  • Rabies

Om Jordanien

Jordanien gränsar till flera länder i Mellanöstern och har även en liten kust mot Akabaviken och Röda Havet. Landet bjuder på en hel mängd upplevelser och spännande platser att besöka, som till exempel Döda Havet som är en av världens mest salthaltiga sjöar och vars vattenyta ligger drygt 400 meter under havsytan – lägst av alla platser på jordens yta.

Huvudstad: Amman
Folkmängd: 6,459 miljoner (2013)
Valuta: Jordansk dinar
Språk: Arabiska, ett antal mindre språk
Landskod för telefon: +962

Turista i Jordanien

Jordanien erbjuder allt från historia och kultur i världsklass till modern underhållning som nattklubbar och diskotek. Den som vill kan även sola och bada och landet har även flera vackra naturreservat där man har möjlighet att uppleva fantastisk natur och djurliv. I Petra och Jerash finns mycket gammal vacker arkitektur.

Vaccination i Jordanien

Intyg om att du är vaccinerad mot gula febern krävs om du nyligen besökt länder Afrika eller Sydamerika där sjukdomen finns. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla som ska till Jordanien, och ska du stanna mer än tre veckor bör du även vaccinera dig mot Hepatit B och mot tyfoid om du ska äta på enklare matställen utanför turistområden och/eller leva nära ortsbefolkningen. Tillhör du en riskgrupp kan du behöva skydda dig mot kolera. Alla bör också se över sitt skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i svenska barnvaccinationsprogrammet.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Mellanöstern

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahrain

Förenade Arabemiraten

Iran

Israel

Libanon

Oman

Qatar