Vaccinationer i Oman

Rekommendationer

Generella:

  • Hepatit A+B
  • Turistdiarré/Kolera/
  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd)

Eventuellt:

  • Malariaprofylax

Längre vistelser (3-4 veckor)/Volontärarbete m.m., dessutom:

  • Tyfoid
  • Japansk encefalit

Eventuellt:

  • Meningokock (Intyg kan avkrävas i vissa fall)
  • Rabies

Om Oman

Oman består till stor del av öken och har en lång kust mot Arabiska havet i öst och Omanbukten i nordost. Turismen har vuxit mycket på senare tid och landet bjuder på allt från sol och bad till roliga och spännande upplevelser. Oman är solsäkert resmål med många kulturella sevärdheter.

Huvudstad: Muskat
Folkmängd: 3,632 miljoner (2013)
Valuta: Omansk rial
Språk: Arabiska, ett antal mindre språk
Landskod för telefon: +968

Turista i Oman

Fler och fler soltörstande svenskar upptäcker det här landet som har ett av de hetaste klimaten i världen. Maj till september är den hetaste tiden och då kan temperaturen stiga upp till 50 grader. Oman är omgivet av vackra berg och fina sandstränder och bjuder på aktiviteter som dykning, vandring, klättring, grottutforskning och ökensafaris. Det populäraste resmålet för svenskar är Shalala som har ett behagligare klimat än andra delar av landet. Utanför Shalala ligger ruinstaden Sumharam med rester av ett slott och andra större byggnader.

Vaccination i Oman

Om du nyligen har besökt länder i Afrika eller Sydamerika där risk för gula febern finns så kräver myndigheterna att du visar upp ett intyg på att du är vaccinerad mot sjukdomen. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla, och ska du stanna längre än tre veckor bör du också vaccinera dig mot Hepatit B samt mot tyfoid om du ska leva nära ortsbefolkningen och/eller äta enklare mat utanför turistområden. Du bör även se över ditt skydd mot difteri, stelkramp och polio som ingår i svenska barnvaccinationsprogrammet.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Mellanöstern

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Bahrain

Förenade Arabemiraten

Iran

Israel

Jordanien

Libanon

Qatar