Vaccinationer i Nordamerika

Ju längre söderut i den här världsdelen du kommer, desto viktigare blir det att se över sina vaccinationer och samtidigt skydda sig speciellt mot vissa sjukdomar. I Kanada är inte behovet lika stort, men i USA och framför allt Mexiko och andra sydliga länder är det viktigt att framför allt skydda sig mer.

Skydd mot Hepatit A och B är nödvändiga att ha i grunden, men vid besök i sydligare länder kan också malariatabletter vara aktuella. För vissa riskgrupper är det också viktigt att skydda sig mot bland annat kolera och rabies.

Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Om Nordamerika

Storlek: ca 25 miljoner kvadratkilometer
Folkmängd: ca 566 miljoner (2013)
Länder: 23 (Centralamerika och Karibien inkluderat)
Språk: Engelska, spanska, franska och ett stort antal mindre språk

Till Nordamerika reser vi svenskar väldigt gärna, speciellt med tanke på att västvärldens stormakt USA lockar många turister. Men Nordamerika består av fler länder än enbart USA, här hittar du också stora länder som Kanada och Mexiko. Det är ganska lätt att resa runt i USA, och i Nordamerika, så länge du använder dig av buss eller bil. Tåget är också ett alternativ för många, men för att få den bästa turistupplevelsen bör man som turist välja att hyra en bil.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Nordamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Kanada

USA

Mexiko