Vaccinationer i Kanada

Ju längre söderut i den här världsdelen du kommer, desto viktigare blir det att se över sina vaccinationer och samtidigt skydda sig speciellt mot vissa sjukdomar. I Kanada är inte behovet lika stort, men i USA och framför allt Mexiko och andra sydliga länder är det viktigt att framför allt skydda sig mer.

Skydd mot Hepatit A och B är nödvändiga att ha i grunden, men vid besök i sydligare länder kan också malariatabletter vara aktuella. För vissa riskgrupper är det också viktigt att skydda sig mot bland annat kolera och rabies.

Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Om Kanada

Kanada är världens näst största land sett till ytan, men ligger endast på 37:e plats sett till folkmängden. Det talar sitt tydliga språk för att stora delar av Kanada är ogästvänliga att bo på. Kanada är ändå ett väldigt spännande land att besöka, som har mycket att erbjuda, allt från ett stort historiskt arv till toppmoderna influenser. Kanada ligger också högt på listan av världens bästa länder att bo i.

Huvudstad: Ottawa
Folkmängd: 35,6 miljoner
Valuta: Kanadensiska dollar
Språk: Engelska, franska och ett antal mindre språk
Landskod för telefon: +1

Turista i Kanada

Beroende på vad du som turist är ute efter så hittar du det med all sannolikhet i Kanada. Bad- och solstränder hör kanske inte till vanligheterna, men vill du uppleva ett land som påminner om Sverige, men ändå inte är det, så är Kanada helt rätt val. Här finns makalösa naturupplevelser och fantastiska städer, och givetvis är vi väl alla ute efter att någon gång få se de kanadensiska ridande poliserna?

Vaccination i Kanada

Du behöver som turist inte vaccinera dig mot något för att få resa in i Kanada, men det kan fortfarande vara bra att se över sina tidigare vaccinationer, som exempelvis mot Polio, stelkramp och difteri. Ska du stanna en längre tid i landet så kan det vara nödvändigt att vaccinera dig mot hepatit B och rabies.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Nordamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

USA

Mexiko