Vaccinationer i Mexiko

Ju längre söderut i den här världsdelen du kommer, desto viktigare blir det att se över sina vaccinationer och samtidigt skydda sig speciellt mot vissa sjukdomar. I Kanada är inte behovet lika stort, men i USA och framför allt Mexiko och andra sydliga länder är det viktigt att framför allt skydda sig mer.

Skydd mot Hepatit A och B är nödvändiga att ha i grunden, men vid besök i sydligare länder kan också malariatabletter vara aktuella. För vissa riskgrupper är det också viktigt att skydda sig mot bland annat kolera och rabies.

Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Om Mexiko

Mexiko är ett resmål allt fler väljer att resa till, mycket på grund av de underbara stränder som finns både på väst- och östkusten. Det är också ett land med en stor befolkning som har ett historiskt arv som få länder kan mäta sig med. Här fanns nämligen några av världens första, största civilisationer med Azteker och Maya som tydliga exempel.

Huvudstad: Mexico City
Folkmängd: 118 miljoner
Valuta: Peso
Språk: Spanska och små inhemska språk
Landskod för telefon: +52

Turista i Mexiko

Beroende på vad man är ute efter så finns det många olika val. Antingen kan ni välja att uppleva den mesoamerikanska historien, och vandra bland Mexikos många slående pyramider, eller också så besöker ni några av många härliga resorts som finns i landet med högsta form av kvalité. Lockar stadens puls så finns Mexiko City och andra större städer med en bred och populär matkultur.

Vaccination i Mexiko

Ett bra grundskydd ska du ha om du reser i Mexiko, men beroende på vart du ska så varierar också rekommendationerna. Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla som reser till Mexiko och ska du befinna dig i landet en längre tid är ett skydd mot Tyfoid nödvändigt.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Nordamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Kanada

USA