Vaccinationer i USA

Ju längre söderut i den här världsdelen du kommer, desto viktigare blir det att se över sina vaccinationer och samtidigt skydda sig speciellt mot vissa sjukdomar. I Kanada är inte behovet lika stort, men i USA och framför allt Mexiko och andra sydliga länder är det viktigt att framför allt skydda sig mer.

Skydd mot Hepatit A och B är nödvändiga att ha i grunden, men vid besök i sydligare länder kan också malariatabletter vara aktuella. För vissa riskgrupper är det också viktigt att skydda sig mot bland annat kolera och rabies.

Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Om USA

USA är världens tredje största land, sett till befolkningen, och rymmer väldigt mycket intressanta upplevelser. Landet är stort, vilket betyder att det skiljer mycket på att besöka exempelvis Hawaii eller Alaska, så USA är helt enkelt ett land som har många ansikten. Det gör att man som turist lätt kan välja resmål efter sitt intresse.

Huvudstad: Washington
Folkmängd: 320 miljoner
Valuta: Amerikanska dollar
Språk: Engelska, spanska, franska och en antal mindre språk
Landskod för telefon: +1

Turista i USA

Att beskriva allt som finns att se i USA är i princip omöjligt att göra på några få tecken, men att det är ett land med rikt och intressant innehåll går knappast att förneka. Landet har en rik historia som du kan se på flera håll och ligger dessutom i framkant av modern utveckling, där Silicon Valley och NASA hör till de som sätter standarden. Förutom att uppleva någon av de stora, populära städerna i landet, så kan du också besöka en helt magnifik natur.

Vaccination i USA

När du reser till USA finns det inga vaccin som du måste ta, men det är fortfarande viktigt att tänka på Hepatit A och B framför allt om du befinner dig i en riskgrupp. Se till att vaccinera dig mot detta, speciellt om du ska vistas i områden med mycket människor. Ett fullgott skydd ska du ha från början med vaccinationer mot Polio, difteri och stelkramp.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Nordamerika

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Kanada

Mexiko