Vaccinationer i Oceanien

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Oceanien

Storlek: ca 8,5 miljoner kvadratkilometer
Folkmängd: 37 miljoner (2010)
Länder: 14
Språk: Engelska, spanska, franska och andra nationella språk

Oceanien täcker ett område som både är välbesökt och ganska oupptäckt av oss västerlänningar. Här kommer du få hjälp med både intressanta fakta och nyttig information om hur du behöver vaccinera dig när du besöker området. Oavsett om du besöker Tonga eller Australien så kan du vända dig hit för råd om hur du bör vaccinera dig innan du reser.

Oceanien består av mängder av öar, som enskilda eller tillsammans bildar nationer. Det är ett område som har varit populärt att resa till, framför allt Australien och beroende på vart du ska och om du tillhör en riskgrupp eller inte så är rekommendationerna för vaccinering olika. Klicka dig vidare till respektive resmål som du ska till för att ta del av information om vad som gäller för just den plats som du ska resa till. Genom bra förberedelser och goda kunskaper kommer din resa till Oceanien att bli precis som du vill att den ska vara!

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Tonga

Vanuatu