Vaccinationer i Australien

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Australien

Vi svenskar reser allra helst till Australien när det handlar om resmål i Oceanien. Det är ett land som från att ha varit en straffkoloni vuxit upp och blivit ett betydande land i västvärlden. Här finns allt från stora och vackra städer, till underbara korallrev och öknar som sträcker sig så långt ögat kan nå. Djurlivet är också unikt i Australien och en av anledningarna till att vi reser dit.

Huvudstad: Canberra
Folkmängd: 23,7 miljoner (2015)
Valuta: Australiensiska dollar
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +61

Turista i Australien

Det finns väldigt mycket att upptäcka i Australien. Landet är stort till ytan, men befolkningen är av förståeliga anledningar samlade kring städer längs kusterna. Australien är inte enbart ett historiskt viktigt land med kolonihistorien och urinvånarna, det är också ett modernt land som erbjuder sina turister många upplevelser, bland annat det helt säregna djurlivet.

Vaccination i Australien

Innan du åker till Australien måste du, om du nyligen har besökt ett visst land i Afrika eller Sydamerika, ha ett intyg på att du är vaccinerad mot Gula Febern. Har du i övrigt gått igenom det svenska vaccinationsprogrammet så finns det inga övriga risker med att resa till Australien, även om också det skyddet rekommenderas ses över.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Tonga

Vanuatu