Vaccinationer i Cook Islands

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Cook Islands

Cook Islands består av totalt 15 öar som ligger nordost om Nya Zeeland, landet som Cook Islands har väldigt nära koppling med då det är Nya Zeeland som ansvarar för landets försvar och utrikespolitik, även om det finns indikationer som talar för att Cook Islands börjar bli än mer självständigt.

Huvudstad: Avarua
Folkmängd: 19 569 (2006)
Valuta: New Zeeland dollar/Cook Islands dollar
Språk: Engelska och Maori
Landskod för telefon: +682

Turista på Cook Islands

Landets största inkomstkälla är turismen, där omkring 100 000 turister besöker landet årligen. Landet har fått sitt namn av äventyraren Thomas Cook som första gången anlände till ögruppen 1773. Med turismen som huvudnäring är Cook Islands ett paradis att besöka för människor, och det finns mycket att upptäcka här. Förutom härligt vatten och makalösa sandstränder har Cook Islands en väl utvecklad konstsamling, modern såväl som historisk.

Vaccination på Cook Islands

Ska du resa till Cook Islands så är det viktigt att se över din vaccination, och hur det står till med de du redan har. Beroende på vem du är och hur länge du ska stanna så rekommenderas olika vaccinationer. Hepatit A-vaccination rekommenderas för alla, och stannar du länge bör du också vaccinera dig mot Hepatit B. Tuberkulos ska du också vaccinera dig mot, såväl som Tyfoid om du planerar att stanna en lång tid i landet.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Tonga

Vanuatu