Vaccinationer i Fiji

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Fiji

Fiji omtalas ofta som ett resmål som vi gärna vill undersöka, men få har koll på var landet egentligen ligger. Fiji är en stor ögrupp av totalt 332 olika öar, där cirka en tredjedel av öarna är bebodda. Landet har en av de mest utvecklade ekonomierna i av Stilla havets öar, tack vare sin storlek och sina naturtillgångar, men idag är turistnäringen den absolut största.

Huvudstad: Suva
Folkmängd: 858 038 (2012)
Valuta: Fijidollar
Språk: Engelska och Fijiska
Landskod för telefon: +679

Turista på Fiji

Den största andelen turister på Fiji kommer från Australien, Nya Zeeland och USA, men även Europa har vaknat upp till detta paradisland. Det som lockar allra mest med Fiji är de många kritvita sandstränderna och det kristallklara vattnet, solsemester med andra ord, men det finns också andra saker att upptäcka, som den botaniska trädgården i Suva.

Vaccination på Fiji

Om du kommer från ett visst land i Afrika eller Sydamerika så måste du kunna visa upp ett intyg på att du har vaccinerat dig mot Gula Febern. I övrigt gäller samma rekommendationer som i omkringliggande länder, nämligen att alla bör vaccinera sig mot Hepatit A, många gånger också Hepatit B. Dessutom är det bra vid länge vistelse att vaccinera sig mot Tyfoid och Tuberkulos, och kolla sin nuvarande vaccination så att den fortfarande är aktiv.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Tonga

Vanuatu