Vaccinationer i Nya Zeeland

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Nya Zeeland

Nya Zeeland är en önation sydost om Australien. Landet består av två större landmassiv. Även om huvudstaden på Nya Zeeland är Wellington så är det Auckland som har störst andel av invånarna. Nya Zeeland har, precis som sin granne Australien, en unik natur där djur- och växtliv har fått utvecklats helt isolerade från övriga världen.

Huvudstad: Wellington
Folkmängd: 4,5 miljoner (2014)
Valuta: Nya Zeeländska dollar
Språk: Engelska och Maori
Landskod för telefon: +64

Turista på Nya Zeeland

Nya Zeeland är ett spännande land att besöka, inte minst för den sagolika naturen. Alperna i södra Nya Zeeland är magnifika inslag och ojämförbara, på samma sätt som kulturen är helt unik för nationen. Turistströmmarna till landet har dessutom ökat mycket efter det att Peter Jackson spelat in sina filmer om Härskarringen på Nya Zeeland.

Vaccination på Nya Zeeland

När du reser till Nya Zeeland är det inga vaccinationer som behövs göras. Det är däremot alltid en bra idé att se över sitt tidigare skydd som man fått enligt den svenska vaccinationsmodellen. Har du tänkt att stanna lång tid på Nya Zeeland och befinner dig i en riskzon så kan det vara bra att vaccinera sig mot Hepatit B.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Tonga

Vanuatu