Vaccinationer i Papua Nya Guinea

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är landet som ligger på den östra delen av ön Nya Guinea, dessutom tillhör också ön Melanesien landet. Nationen är en av de mest mångkulturella länderna på planeten, där det pratas över 800 språk, där några av språken dessutom är utdöda. Papua Nya Guinea är också ett tämligen outforskat land, trots sin folkmängd, och i landets natur hittas nya arter och växter återkommande.

Huvudstad: Port Moresby
Folkmängd: 7 miljoner (2011)
Valuta: Papua Nya Guinean kina
Språk: Engelska, Hiri Motu och Tok Pisin
Landskod för telefon: +675

Turista på Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är ett väldigt speciellt land att besöka. Den magnifika naturupplevelsen räcker som anledning till att besöka landet, men med den starka kulturella differensen så finns det mycket mänsklig kultur att upptäcka.

Vaccination på Papua Nya Guinea

Innan du reser till Papua Nya Guinea så måste du ha ett intyg om att du är vaccinerad mot Gula febern, men det gäller endast om du nyligen har varit i ett visst land i Afrika eller Sydamerika. Innan du åker bör du se till att din grundvaccination fortfarande är aktiv och att du dessutom vaccinerar dig mot Hepatit A. Ska du stanna en längre tid i landet bör du också vaccinera dig mot Hepatit B och tillhör du en extra utsatt grupp så ska du också vaccinera dig mot Japansk hjärnhinneinflammation, Tuberkulos, Tyfoid och Kolera. Malaria är också ett problem i Papua Nya Guinea, men mot det finns inget annat skydd än att skydda sig mot mygg.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Tonga

Vanuatu