Vaccinationer i Samoa

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Samoa

Ön Samoa i Stilla havet är en delad nation där Samoa ligger på öns västra sida, och Amerikanska Samoa ligger på östra. Till nationen hör också en ytterligare ö, vilket betyder att Samoa totalt består av två öar, där huvudstaden ligger på ön vid namn Upolu. Samoa blev självständigt från Nya Zeeland 1962.

Huvudstad: Apia
Folkmängd: 194 320 (2012)
Valuta: Tala
Språk: Samoan och engelska
Landskod för telefon: +685

Turista på Samoa

Samoa är en tropisk paradisö, där temperaturerna i princip aldrig kryper ner under 20 grader. Det är också en nation som är väldigt nära sin historia, där de tar tillvara på det som gör dem unika, till exempel deras traditionella tatueringar. Naturen är en helt underbar upplevelse av böljande skogar och stränder.

Vaccination på Samoa

Samoa har, precis som så många andra nationer i området, ett krav på att du kan visa intyg på en Gula febern-vaccination om du nyligen har besökt ett visst land som ligger i Afrika eller i Sydamerika. Det är viktigt att tänka efter och vara ute i god tid för vaccination innan resa, eftersom alla rekommenderas en vaccination mot Hepatit A och Hepatit B, den senare vid längre vistelse. Kolera, Tyfoid och Tuberkulos är också sådant som du bör vaccinera dig emot vid ett längre besök.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Solomon Islands

Tahiti

Tonga

Vanuatu