Vaccinationer i Solomon Islands

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Solomon Islands

Solomon Islands består mycket riktigt som namnet antyder av en mängd olika öar som tillsammans bildar en nation. Öarna har länge varit bebodda och det var först en spanjor som upptäckte dem redan 1568, som också var den som gav öarna sitt namn. Landet blev självständigt från brittiskt styre 1978.

Huvudstad: Honiara
Folkmängd: 523 000 (2009)
Valuta: Solomon Islands dollar
Språk: Engelska
Landskod för telefon: +677

Turista på Solomon Islands

Det finns saker att uppleva på Solomon Islands, och det som kanske lockar allra mest är den fantastiska natur de har. Med väldigt hög luftfuktighet och varma temperaturer året om är det en idealisk plats att solsemestra på, och dessutom ligger regnskogen bara ett stenkast bort.

Vaccination på Solomon Islands

Det är viktigt att vara förberedd inför ett besök på Solomon Islands eftersom att myndigheterna här kräver ett intyg på att du är vaccinerad mot Gula febern, vilket gäller de som nyligen besökt vissa länder i Afrika och Sydamerika. Du ska också vaccinera dig mot Hepatit A, och även Hepatit B om reser ofta eller vistas länge i landet. Ett fullgott skydd med vaccin från tidigare vaccinsprutor i Sverige bör också kontrolleras. Se också till att skydda dig mot Tuberkulos och Tyfoid samt skydda din kropp mot mygg då malaria är ett problem här.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Tahiti

Tonga

Vanuatu