Vaccinationer i Tahiti

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Tahiti

Tahiti är inget eget land utan tillhör Frankrike och franska Polynesien. Det betyder att invånarna på Tahiti är franska medborgare, och har också fulla politiska rättigheter som vilken fransos som helst. Dock är de fristående från Frankrike och har sitt eget politiska styre.

Huvudstad: Pape’ete
Folkmängd: 183 645 (2012)
Valuta: Solomon Islands dollar
Språk: Fransk Pacific Franc
Landskod för telefon: –

Turista på Tahiti

Turismen är en betydande del av den tahitiska ekonomin. Det är också lätt att förstå varför så många besöker den här platsen av världen, framför allt eftersom Tahiti är kända för sina svarta sandstränder och sin klassiska dans.

Vaccination på Tahiti

Innan du åker iväg på din resa till Tahiti så är det viktigt att du skyddar dig mot sjukdomar. Vad exakt du behöver ha för skydd beror helt på vem du är och om du har tidigare bekymmer eller inte. Dock är Hepatit A nödvändigt att vaccinera sig emot, och ska du stanna en längre tid på Tahiti är det också viktigt att vaccinera sig mot Hepatit B. Det finns dock mer du bör vara uppmärksam på och du kan behöva vaccinera dig ytterligare. Tuberkulos, Kolera och Tyfoid är vanliga, vilket betyder att du även kan behöva skydda dig mot dessa.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tonga

Vanuatu