Vaccinationer i Tonga

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Tonga

Tonga är ett stort land, i vilket fall om man räknar antalet öar som nationen består av. De är 176 stycken till antalet, där 52 stycken av dem är bebodda. 70 % av befolkningen bor på den största av öarna, Tongatapu. Dessa öar upptäcktes av Thomas Cook, och tack vare det välkomnande han fick har Tonga fått ett rykte om sig att vara vänliga mot främlingar.

Huvudstad: Nuku’alofa
Folkmängd: 103 036 (2011)
Valuta: Pa’anga
Språk: Tongiska och engelska
Landskod för telefon: +676

Turista på Tonga

Tonga är ett populärt land att besöka för de som är intresserade av äkta tropisk natur. Snorkling, fiske och surfing är vanliga saker du kan göra här, förutom att bättra på solbrännan och bli bortskämd i ett land som har en tradition av att ta emot turister på bästa sätt.

Vaccination på Tonga

Innan du åker till Tonga är det rekommenderat att du kollar upp statusen på dina vaccinationer som du fått i samband med den svenska vaccinationsmodellen. Har du inte fått alla, eller saknar skydd ska du åtgärda detta, och samtidigt se till att vaccinera dig mot Hepatit A. Planerar du för en längre vistelse på Tonga bör du också vaccinera dig mot Hepatit B, Tuberkulos, Kolera och Tyfoid. Tänk också på att skydda dig mot mygg, då det finns en risk att de sprider denguefeber.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Vanuatu