Vaccinationer i Vanuatu

Rekommendationer

Generella:

  • Grundskydd (Se över ditt stelkramp-, difteri- och polioskydd) OBS! Intyg på vissa vaccinationer kan avkrävas i samband med t ex studier.

Eventuellt:

  • Hepatit B
  • BCG
  • Japansk encefalit
  • Meningokock

Om Vanuatu

Vanuatu är en ögrupp som ligger i södra Stilla havet. Öarna, och sedermera landet, skapades som många andra med hjälp av vulkaner och var ursprungligen befolkat av melanesiska människor. Landet var tidigare en uppdelad koloni mellan Frankrike och Storbritannien men är sedan 1980 en suverän, egen stat.

Huvudstad: Port Vila
Folkmängd: 266 937 (2014)
Valuta: Vanuatu vatu
Språk: Bislama, franska och engelska
Landskod för telefon: +678

Turista på Vanuatu

Tack vare den avlånga formen på landet så råder det många olika tropiska lägen i Vanuatu. I norr kan det vara varmt och fuktigt, samtidigt som det är mildare och torrare längre söderut. Mest turister kommer det till Vanuatu under perioden från juli till december, vilket är den varmare perioden på året.

Vaccination på Vanuatu

Som sig bör inför varje resa du gör utomlands så ska du alltid kolla upp hur din vaccination ser ut just nu. Har effekten avtagit är det viktigt att du vaccinerar dig på nytt, och att du samtidigt vaccinerar dig mot Hepatit A. Det finns de som vill stanna längre i landet än bara en vecka, och för dem är det viktigt att också vaccinera sig mot Hepatit B, Tuberkulos, Tyfoid och Kolera. Myggor som sprider malaria är ett problem i Vanuatu, så se till att skydda dig mot myggbett.

Besök oss idag på våra Drop-in mottagningar

För mer specifik och personlig reserådgivning är du alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra Drop-in mottagningar.

Länder i Oceanien

Tryck på ett land för att läsa närmre om reseinformation och vaccinering.

Australien

Cook Islands

Fiji

Nya Zeeland

Papua Nya Guinea

Samoa

Solomon Islands

Tahiti

Tonga